Nocmigpremiär

Parabolen utsatt för att jobba sitt första nattskift. Sedan var det bara att gå och lägga sig.

Min första natt som nocmigare (inspelare av nattsträckande fåglar som man artbestämmer på inspelningen i efterhand, från ”nocturnal migration”) blev synnerligen lyckosam med inte mindre än två vadararter efter första lyssningsförsöket.

Förutom en kattuggla som typ måste suttit i parabolen halva natten har jag hittills lyckats vaska fram en kärrsnäppa som drog över tomten kl 00.35 och framför allt: en svartsnäppa som drog över och lockade två gånger kl 00.29 (se bifogat ljudklipp). Tredje fyndet i Härryda någonsin! Och då har jag inte ens hunnit igenom hela nattens inspelning än …

Tredje fyndet av svartsnäppa i Härryda kommun redan första nocmignatten!

Galet kul det här! Och bra för parabolens tomtlista och min nocmiglista, min egen tomtlista står ju dock fortfarande utan svartsnäppa eftersom jag inte hörde den live. Men det är ju precis lika coolt ändå. Jag är helt såld redan. Grymt bra 45-årspresent till mig själv den här parabolen. Hösten, here I come!

Uppe i gryningen för att testa den något daggfuktiga parabolen live också. Mest ska den dock få jobba nattskift är tanken.

Dagens soundtrack: The Prodigy – Out of space. Paraboler på omslaget. Textraden to find another race. Sammanfattar exemplariskt vad som är i görningen. Pay close attention!

Kommentarer

Instagram