En drillsnäppa bland bortprokrastinerade nocmiganalyser

En drillsnäppa drillar för fulla muggar över tomten, mitt i natten. Vad som hänt övriga nätter är trots det förlagt helt i dunkelt mörker. Jag har knappt analyserat en fil ännu.

Ser ni vad det är? Det är en drillsnäppa som flyger över tomten natten den 1-2/9. Tredje vadararten jag hittat på mina nattliga inspelningar sedan jag drog i gång parabolen. Det märkliga är dock inte att det flyger över vadare här på natten, utan det faktum att jag trots att inspelningarna verkar sjukt lovande har prokrastinerat mig rakt ner i den avgrundsdjupa layout-och-tweak-graven.

Jag spelar alltså in för fullt, varje natt. Är helspänd på vad jag spelat in. Och slösar bort all tillgänglig analystid på layout-och-tweak-graven. Den avgrundsdjupa.

Det började förstås med sunt djupdykande. Det gör det alltid. Jag utvärderade Audacity mot Audition (Audition vann). Tog mig förbi den Adobetypiskt höga inlärningströskeln och skulle bara börja analysera filerna. Men då! Plötsligt fann jag mig designandes om min insomnade blogg, för om jag skulle börja lägga upp mina fynd där kunde den inte se ut som för tre år sedan. Dag efter dag i css-träsket. Sen upptäckte jag att man kunde AI-analysera filerna med BirdNET i Linux, så då körde jag fast några dagar i WSL2 och kommandoradsträsket. Och sen spillde det över på jobbet så nu har jag precis kört ner några dagar i optimera-planeringstabell-träsket också. Allt kulminerade idag och jag blev så trött på allt att jag inte såg honom komma smygande. Alan Walker.

Textraderna ekade i mitt huvud. Allt skimrade i rosa. Don’t be afraid … Fall into the darkside … Let go of the light … Give into the darkside. Men jag lyckades stå emot. Fick ett kort infall att radera allt jag någonsin justerat utseendet på men lät bli (det var nog tur) och gick ut och kastade boll till ett studsande barn på en studsmatta i stället. Sen lyssnade jag på Darkside fyra gånger när jag lagade mat. Förrädiskt vacker melodi, trots att den försöker lura över mig till den mörka sidan. Men texten till trots har den något väldigt stärkande och motiverande över sig, så jag tänker tolka den som jag vill. Alla mina 86 GB ljudfiler är ju inspelade i mörkret. Det är förstås den darksiden jag ska falla into. Påminn mig om det imorgon. Och att jag INTE ska justera någon layout! För bövelen.

Dagens soundtrack: Alan Walker – Darkside. Tolkad rätt ett litet mästerverk.

Kommentarer

Instagram