Steg ett avklarat – 899 GB uppladdat till Lightroom CC

Tre dygn tog det ungefär att ladda upp 899 GB bilder till Adobes servrar. Men den protesterar lite väl tidigt över att utrymmet nästan är fullt.

Efter att ha tecknat ett årsabonnemang på Lightroom CC i fredags var det dags för uppladdning. Tre dygn och 899 GB senare är jag redo för nästa steg, men jag stötte på ett par små frågetecken längs vägen.

Det första problemet visste jag förstås redan om. Jag har för mycket bilder. Närmare bestämt drygt 1,2 TB, och i grundplanen för Lightroom CC ingår ”bara” 1 TB. Det går att köpa till 1 TB till för dubbla priset, men det kände jag inte riktigt för av den enkla anledningen att jag gärna vill komma igång med det ordentliga gallrande som uteblivit så många år och som är roten till den översvällda katalogen. Därför valde jag istället att ladda upp så mycket jag fick plats med, vilket blev allt från 2012 och framåt. Bilder äldre än så får ligga i kö och vänta tills jag antingen kommit igång ordentligt med gallrandet, eller kapitulerat och köpt mer utrymme. Hur som helst, här följer en liten kort rapport om ett par småsaker jag stötte på under uppladdningen.

Fortsätt läsa ”Steg ett avklarat – 899 GB uppladdat till Lightroom CC”