Konsten att köra omkring med 15 000 kronor på taket

Kombinationen barn och Kullaberg kräver att uppmärksamheten är på topp. Men det skulle visa sig att kombinationen Swarovski och Kullaberg också hade behövt en del av den där uppmärksamheten.

För en månad sedan efterlyste Pippipodden dråpliga köra-iväg-med-kikaren-på-taket-historier, och eftersom jag kan stoltsera med att medvetet ha försökt köra så skumpigt och krängigt som möjligt med en nyinköpt Swarovski på taket skickade jag in ett bidrag som togs upp i programmet. På grund av programmets tidsramar framgick dock inte till fullo den totala The Shining-skräckstämning som rådde under händelsen. Här kommer därför berättelsen i sin helhet. The Binoshining – Director’s cut.

Det var den 4 november 2011 och vi var nere på barnfamiljsemester i Mölle, Skåne tillsammans med en annan fågelskådande familj. Som vanligt var dock det som verkade vara en vanlig semester i själva verket ett förklätt uppdrag som gick under kodnamnet Operation hemprichii. Just den här dagen befann vi oss på Kullaberg, där vi under förmiddagen inspekterat fyren och kokat makaroner och korv på stormkök ackompanjerade av några havssulor som lekte i vinden. Större delen av uppmärksamheten gick åt till att hålla koll på barnen så att de inte störtade ner för Kullabergs branter. Men det skulle visa sig att det varken var barnen eller Kullabergs branter som skulle stå för den stora fallrisken den här dagen.

Fortsätt läsa ”Konsten att köra omkring med 15 000 kronor på taket”